dijous, 19 d’abril del 2012

TARRAGONA

Tarragona és una ciutat, capital del Tarragonès, situada al costat del Mar Mediterrani i molt coneguda pel seu passat romà quan era coneguda com a Tàrraco.

Comencem la visita a la Baixada del Roser on trobem les Muralles de la ciutat de Tàrraco que envolten el Casc Antic de la ciutat. Les dues torres més importants són la de l’Arquebisbe que va ser reformada en època medieval i la de Minerva que conserva l’escultura i la inscripció romanes més antigues de la península Ibèrica. Al capdavall del carrer, hi trobem, a la banda dreta,pel Carrer de la Civaderia, la Catedral de Santa Maria. És l’edifici més emblemàtic de la ciutat i barreja els estils romànic i gòtic. Just al darrere de la Catedral hi ha la Universitat Rovira i Virgili.

Amfiteatre 
Per continuar la ruta, podem fer una passejada pels carrer més estrets dels voltants de la Catedral on hi ha el Fòrum, el Museu Arqueològic de la ciutat, el call jueu i el castell del Rei. Seguim pel Passeig Sant Antoni i anem a parar al Circ Romà i a la part de la muralla on hi ha la torre de les Monges. Un cop a la Rambla Vella puguem en sentit contrari al mar fins el carrer de l’Assalt fins arribar a la Rambla Nova, el centre comercial de la ciutat ple de botigues, hotels i bars. El balcó del Mediterrani posa fi a aquesta rambla i ens dona unes vistes magnífiques del mar i de l’Amfiteatre de 
Tarragona.



Aqüeducte del Pont del Diable


Altres punts d’interès de la ciutat són la torre del Pretori, la necròpolis paleocristiana, l’aqüeducte del pont del Diable, a tocar de l’autopista, el mausoleu dels Escipions, també força aïllat, i la Plaça de Toros. Se’n pot destacar la Platja del Miracle, una platja de 3 quilòmetres aproximadament, molt planera i ideal per anar-hi amb famílies.





Pel que fa a les festes, les més conegudes són les Festes de Santa Tecla, les festes grans de la ciutat celebrades pel ­­volts del 23 de setembre. Els actes més destacats són el Seguici Popular i els Castells.
També són força conegudes les festes de Sant Magí que es celebren la setmana del 19 d’agost.

Respecte a la meva opinió, a Tarragona no hi he estat gairebé però el poc temps que hi vaig estar va ser per veure una ciutat de caire molt cultural i que té tota l’activitat concentrada en pocs carrers. Això sí, les seves platges són espectaculars.
Monument als castellers enmig de la Rambla Nova
Aquí trobaràs més informació sobre la ciutat de Tarragona: què fer, allotjaments, festes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada