diumenge, 15 d’abril del 2012

GIRONA

Monestir de Sant Pere de Galligants
Girona és la capital del Gironès, situada a 100 km de Barcelona i a prop de la costa. La travessen 4 rius entre els que destaquen el riu Ter i el riu Onyar.
Comencem la visita pel monestir de Sant Pere de Galligants situat al nord de la ciutat al carrer Santa Llucia, just a la dreta del monestir i trobarem els Banys Àrabs de la ciutat, al carrer Francesc Sambó. També podem visitar la Basílica de Sant Feliu.
Si seguim el carrer de la Força, arribarem a la Plaça de la Catedral on hi ha els Jutjats de Girona i les escales que ens porten a la Catedral de Girona

Muralla de la ciutat
Baixem pel mateix carrer, tot passejant pel Call Jueu, fins arribar al carrer del Doctor Olivia i Prats on trencarem a la dreta per arribar fins al pont de Sant Agustí que travessa el riu Onyar. Allà tindrem una bona panoràmica de la catedral envoltada de les cases acolorides del costat del riu i els ponts que el travessen. Seguim pel carrer de l’Argenteria fins el pont de la Pedra on podrem contemplar les cases d’Onyar, travessem pel carrer Nou del Teatre fins arribar al Carrer de Sant Josep per enllaçar amb el Passeig de Fora Muralla on podrem veure les restes de la murallamedieval de la ciutat.
També es pot visitar el parc de la Devesa, el parc urbà més gran de Catalunya, i anar a fer un petó al cul de la mona entre altres. Els museus més importants de la ciutat són el Museu d’Història de la ciutat, el d’Història dels Jueus i el Museu del Cinema.Les festes més conegudes de la ciutat són les festes de Sant Narcís que es celebren amb la festa del patró de la ciutat, Sant Narcís, a finals de octubre. Es fan activitats culturals, infantils, correfocs, celebracions castelleres i la festa acaba amb un magnífic castell de focs.També són molt conegudes la Festa de les Flors, una festa que engalana els carrers, places i monuments de flors. Es celebra durant la primera quinzena de maig cada any.  
           
          Crec que Girona és una ciutat molt bonica. És una bona ciutat per passar-hi una tarda i perdre’t pels seus carrerons. També pots anar-hi de botigues i divertir-se en els seus teatres i cinemes. És una ciutat però que té aire de poble, es respira molta tranquil·litat i calma per tot arreu.Vols més informació sobre què pots fer a Girona? Clica aquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada