dilluns, 23 d’abril del 2012

VIC

Vic és la capital de la comarca d’Osona i té una població de 40.000 habitants. Està situada al mig de la Catalunya Central i n’és una de les ciutats més importants.

Mercat dels dissabtes
Comencen la visita per Vic just al centre de la ciutat, la Plaça Major, també coneguda com a Mercadal, un dels centres comercials de la ciutat que sota les seves arcades acull botigues, restaurants i bars. Pel que fa als edificis de la Plaça, en destaquen l’Ajuntament, la casa Comella, d’estil modernista, la casa Tolosa d’època barroca i la casa Beuló d’estil gòtic i barroc. Aquesta plaça és coneguda per allotjar el mercat dels dissabtes, molt conegut arreu de la comarca.


Seguim pel carrer de sota de l’Ajuntament, a la dreta, girem a la dreta altra vegada. Passem pel davant de la Casa de la Cortada, d’estil barroc, fins arribar a la casa natal de Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat. Al final del carrer, girem a la dreta per veure l’Església de Sant Just. Passada l’església girem a l’esquerre, per arribar fins l’Hospital de la Santa Creu, passant pel davant de la Casa Galadies.

Pont de Queralt amb la Catedral al fons
La ruta segueix per la Rambla de Sant Domènec que passa pel costat del’Església i el Convent de Sant Domènec a l’esquerre i de l’Església Sant Antoni Maria Claret. Trenquem a l’esquerre per veure el Convent de la Mercè, la Casa Bayés i la Casa Anita Colomer, al final del carrer a la dreta. Ens trobem a la plaça de la Catedral de Vic. Seguim a la dreta pel lateral del palau Episcopal fins arribar a la Rambla del Bisbat, el mateix carrer que abans pero amb un altre nom. Caminem pel mateix carrer fins el final passant pel costat del Pont de Queralt i les Muralles de Pere III. Arribem al Passeig, ple de botigues i de gent tot el dia, un bon lloc per pendre un refresc amb calma per finalitzar la ruta.
També es pot visitar el nucli antic amb l’Església de la Pietat, el Temple Romà, el Museu Episcopal, l’Església de Sant Felip...

MMVV
Les fires i mercats més importants de la ciutat són el Mercat del Ram que es celebra cada any per Setmana Santa, concretament el Diumenge de Rams. Es un esdeveniment on els principals protagonistes són l’agricultura i la gastronomia.

També és molt conegut el Mercat Medieval que cau cada any pel Pont de la Puríssima on es  munten paradetes artesanals pel casc antic. I per últim, el Mercat de Música Viva, que reuneix tot tipus de grups musicals durant el segon cap de setmana de setembre. És un bon lloc per descobrir músiques i sons d’arreu del món.

La meva opinió sobre aquesta ciutat és bona. Està molt a prop d’on visc i pràcticament hi vaig cada cap de setmana. Personalment, recomano visitar-la mentre es celebra el Mercat de Múscia Viva, un esdeveniment molt interesant de viure.

Vols més informació sobre les fires de Vic? Aquí la trobaràs
Vols preparar-te la teva pròpia ruta? Clica aquí 

En aquest vídeo, el LIP-DUB de la Independència podràs fer un recorregut pels carrers de Vic:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada