dissabte, 26 de maig del 2012

BERGA

Berga és la capital de la comarca del Berguedà, situada al centre de Catalunya i just als peus de la muntanya de Queralt , coneguda pel Santuari de Santa Maria de Queralt.


Un bon punt per començar la visita és el carrer dels Àngels on va tenir lloc l'atemptat contra el general carlí el 1848. Si seguim aquest carrer, arribem a la Plaça de Sant Pere, eix central de la festa per excel·lència dels berguedans: La Patum. També s'hi celebren altres festes on animals del bestiari festiu català ballen a la plaça com per exemple, els Turcs i Cavallets, Els Nans Vells i Els Nans Nous, Les Maces, Els Gegants Nous i Els Vells, L’Àliga, Les Guites i Els Plens cada any per Corpus. En aquesta plaça també s'hi troba l'Ajuntament de la ciutat.

A la plaça Dr.Saló hi trobem l'antic Hospital de Sant Bernabé. A la façana d'aquest hi ha representat un mural de la festa de la Patum en mosaic on s'hi representen tots els elements de la festa i les comparses.

Castell de Berga
Al final del carrer Buixadé, hi ha les restes de les muralles de la ciutat de 1375. Si estem interessats en restes arquitectòniques al carrer de Sta. Magdalena hi trobem el Portal de Sta. Magdalena, l'únic que es conserva de la ciutat. Seguim la ruta per arribar al safareig del carrer de la Pietat, de l'època medieval. A la part alta de la ciutat, que queda al darrere del safareig hi ha el Castell de Berga.Acabem la ruta a la capella de la Pietat, una capella petita que probablament és de les més antigues de la ciutat que encara es conserva.

La ciutat de Berga té moltes coses més per visitar com el Trencacames, el Convent de Sant Francesc, el Casino, la Plaça Catalunya, l'església de Sant Joan, la Plaça de les Fonts, el Santuari de Queralt... Els museus més interessants de la ciutat són el Museu del Circ i la casa de la Patum.


Pel que fa a les festes, la festa principal de la ciutat és la Patum,celebrada anualment durant les festes del Corpus.

Festes de la Patum

Vols descarregar-te un arxiu PDF amb els llocs d'interès de Berga? Clica aquí!
Aquí tens el programa d'actes de la Patum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada