diumenge, 29 d’abril del 2012

TERRASSA


Terrassa és la capital del Vallès Occidental juntament amb Sabadell. Té una població de més de 200.000 habitants i compta amb un ric patrimoni cultural i artístic.

Estació del Nord, 1920
Comencem la visita davant de l’Estació del Nord situada al carrer Vint-i-dos de Juliol, seguim cap a l’esquerra fins el carrer de Joan Duch fins arribar al conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere -al costat del parc de Vallparadís, on s'han fet importants troballes paleontològiques-, la Torre del Palau i el Castell Cartoixa de Vallparadís. Travessant pel pont de Sant Pere i pel carrer de la Creu Gran, arribem a la Plaça Saragossa, al centre de la ciutat. 

Baixem pel carrer del Cardaire fins el de la Font Vella tot passant pel costat d’edificis modernistes com l’Hotel Peninsular o el Círcol egarenc, fins arribar a la Casa Alegre de Sagrera que allotja el Museu de Terrassa i és un important edifici modernista industrial de la ciutat. Seguim pel mateix carrer fins arribar a la Plaça Vella que allotja la Torre de Palau i la Catedral del Sant Esperit.

Masia Freixa
Travessem la plaça i encarrilem el Carrer Cremat per arribar fins l’Ajuntament de Terrassa. Pugem pel Raval de Montserrat fins la Rambla d’Ègara. A l’altura del Carrer de Volta podem arribar-nos fins al Parc Sant Jordi on hi trobem la Masia Freixa, edifici modernista caracteritzat per la seva teulada ondulada. Tornem a la Rambla d’Ègara per arribar fins el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya situat a l’edifici Vapor Aymerich, Amat i Jover. Aquest és el punt final de la nostra ruta.

Terrassa és coneguda pel Festival de Jazz de Terrassa que es celebra el mes de març cada any i on es pot escoltat la millor música jazz del moment.

La ciutat de Terrassa és un niu de cultura, hi ha edificis modernistes que es combinen amb les xemeneies indústrials. Bona ciutat per visitar.

Vols més informació sobre el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa? Clica aquí!
Abans de visitar Terrassa, fes una ullada a aquesta web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada