diumenge, 6 de maig del 2012

RIPOLL

Ripoll és la capital de la comarca del Ripollès. Es troba situada enmig del cor del Pre-Pirineu, dins el seu terme hi transcorren els rius Freser i Ter.

Scriptorium
Comencem la ruta visitant la casa Bonada, un edifici modernista declarat Bé d’interès cultural. Arribem fins al final del carrer i abans de travessar el riu Ter pel Pont d’Olot, a la dreta del carrer hi ha l’Scriptorium, una exposició que ens permet conèixer el passat cultural de la ciutat i la importància que va tenir el monestir de Santa Maria, al llarg dels segles X-XII, en la producció i còpia de manuscrits.
Al encreuament dels carrer Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer Bisbe Morgades hi ha la Casa Muntades, un edifici d’estil neoclàssic.


Seguim pel Carrer Bisbe Morgades fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament, on hi ha l’Ajuntament i el Monestir de Santa Maria. Aquest monestir, bé d’interès nacional, va ser construït per Guifré el Pelós, tot i que, la seva època de màxima esplendor va ser la de l’Abat Oliba. La seva part més interessant és el claustre, construït en diverses fases i amb una barreja d’estils important.Portalada del monestir

A la mateixa plaça, hi podem visitar el Museu Etnogràfic de Ripoll, un museu on hi trobarem el passat de la ciutat. Seguim pel carrer de Berenguer el Vell, trenquem a la esquerre pel Carrer dels Pirineus fins arribar al Passeig de la Farga Catalana on hi ha la Farga Palau de Ripoll, que forma part del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i que actualment està restaurada i se’n pot visitar les instal·lacions i conèixer el seu funcionament.

Seguim el Carrer del Prat per arribar fins el Pont del Raval, que travessa el riu Freser per arribar fins la Plaça Gran on hi ha restes de la muralla de la ciutat. Acabem la visita al pont de l’Arquet.


Vols més informació? Clica aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada