dimecres, 25 d’abril del 2012

GRANOLLERS

Granollers és la capital del Vallès Oriental i la ciutat més poblada de tota aquesta comarca.


Plaça de la Porxada
L’edifici més conegut de la ciutat és la Porxada, construida el s.XVI, situada al mig de la ciutat i donant nom a la plaça de la Porxada. A la banda sud-oest de la Porxada, hi ha la Plaça de la Església amb la Església Parroquial de Sant Esteve, d’estil gòtic, i la Adoberia d’en Ginebreda que es pot visitar i és l’única de que es té constància de la mitja dotzena que n’hi havia a la ciutat. 

Fonda Europa
Al carrer de Corró,  trobem l'antic hospital de Sant Domènec, ara sala Francesc Tarafa, un exemple d'arquitectura gòtica restaurada. Tornem pel mateix carrer fins el Carrer Sant Roc, ple de botigues, fins arribar a la Fonda Europa, al Carrer Anselm Clavé al mig del centre d’oci de la ciutat, on sempre hi ha ambient i les botigues i els restaurants estàn plens.

També es pot visitar La Tèrmica, l'Ajuntament de Granollers, Casa Clapés, Casa Blanxart, Teatre Auditori de Granollers...



Una de les festes més detacades de la ciutat és la Festa Major de Blancs i Blaus que es celebra l’últim dijous de cada mes i dona inici a la festa. Consisteix en trobar quin dels dos grups que s’enfronten és capaç de animar la Festa Major.

Granollers és una ciutat neta i perfecte per anar de compres. Concentra bona part de les cadenes comercials i sempre hi ha gent. També es pot visitar la part més turística tot i que aquesta no és gaire coneguda.




Si cliques aquí, podràs trobar-hi totes les festes que es celebren a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada